A Galletas Gullón Európa egyik vezető kekszgyártója. Az 1892-ben alapított cég az egyetlen több, mint száz éves családi kekszvállalkozás, amely fennmaradt az ágazatban. Folyamatos innovációs erőfeszítései révén az ágazat vezető üzletévé vált Spanyolországban, az egészséges kekszek szegmensében pedig az iparág vezető szerepet tölt be. A minőség és az élelmiszer-biztonság, valamint az innováció iránti elkötelezettsége az elmúlt 15 év átlagos, 10%-ot meghaladó értékesítési növekedésének mozgatórugója volt. Modern gyárai, a Gullón II és a VIDA, Európa legnagyobb és legautomatizáltabb gyára, olyan kekszet gyártanak, amelyet a világ több mint 120 országába exportálnak. A Gullón 2017-es forgalma elérte a 341 millió eurót, és több mint 1400 embert foglalkoztat.
Származásunk
A céget Manuel Gullón alapította 1892-ben. Ez a nyugtalan, fantáziadús ember, vállalkozói szemléletével egy maroknyi helyi üzletemberrel közösen bevezetett egy olyan terméket Spanyolországba, amely akkor még ismeretlen volt a spanyol társadalomban: a kekszet, amelyet korábban század elején jött létre Angliában. A Galletas Gullón sikeresen megőrizte pozícióját és növekedett az évek során, túlélve a nagy szegénység időszakait, például a spanyol polgárháborút, amelyben megőrizte termelési szintjét, és garantálta a folyamatos lisztellátást, nagyrészt a térségben elfoglalt stratégiai helyzetének köszönhetően. Az 1950-es évektől a Gullón a María és a Tostada Dorada keksz piacra dobásával megkezdődött hagyományos termékei diverzifikációjának folyamata, amelyek nevüket onnan kapták, hogy olajba mártották őket, hogy ízt kapjanak. Ez az időszak a csokoládéval bevont ostyák és gyűrű alakú sütemények, valamint a teakekszek gyártása is. Folyamatos beruházások és technológiai megújulás után a Gullón megváltoztatta kereskedelmi politikáját, és 1979-ben megalkotta az első teljes kiőrlésű kekszet a spanyol piacon, 1986-ban pedig az első növényi olajból készült kekszet. Ennek eredményeként létrejött egy új kekszszegmens Spanyolországban: az „egészséges keksz”, amelyet jelenleg a Gullón vezet Spanyolországban. Ez a mérföldkő különböző elismeréseket és díjakat hozott a cégnek. A Galletas Gullón S.A. azóta is kitűnik a folyamatos megújulás iránti elkötelezettségével, aminek köszönhetően az egyetemekkel és a különböző kutatóközpontokkal szorosan együttműködve termékeinek széles skáláját készítette el, hogy megőrizze pozícióját a szektorban.
1997 és 1999
1997-ben és 1999-ben a Gullón volt az első spanyol kekszgyártó, amely minőségbiztosítási és környezetvédelmi tanúsítványt kapott az AENOR-tól az ISO 9002 és 14001 szabványoknak megfelelően.
Exportőr jellegéből adódóan 2000 elején megalapította első leányvállalatát Portugáliában (Bolachas Gullón). Ebben az évben jelent meg az első alacsony kalóriatartalmú keksz, a „Só- és cukormentes diétás keksz” is. '.
A következő évek kiemelkedtek a vállalat által a K+F és Új Termékek részlegén keresztül létrehozott termékek széles választékának, valamint a gyártási folyamatra és új termékek fejlesztésére összpontosító kutatási és fejlesztési projektekbe való jelentős beruházásoknak köszönhetően.
2002 -ben
Elindítottuk a cukormentes diétás természetcsaládot, a cukorbetegek számára is alkalmas, laktóz-, fruktóz- és szacharózmentes termékeket.
2003-ban megnyílt a Gullón II gyár Aguilar de Campoo-ban. Ez Európa legnagyobb és legautomatizáltabb gyára, 100 000 m²-es és 18 000 m²-es raktárral rendelkezik, amely 27 000 raklap befogadására képes.
Széleskörű kutatási és fejlesztési tapasztalatai alapján Gullón 2007-ben az országos CENIT-Higearesearch projektet vezette. A projekt a nem fertőző krónikus betegségek (cukorbetegség, elhízás és szív- és érrendszeri betegségek) megelőzésére összpontosított, együttműködve az agrár-élelmezési szektor vállalataival. valamint a különböző nemzeti és nemzetközi kutatóintézetek.
2012 márciusában a Gullón megnyitotta új olasz leányvállalatát, a „Biscotti Gullónt”, és elindította harmadik gyárát: a VIDA, Vértice de Innovación y Desarrollo de Alimentos, S.A.U.-t, szintén Aguilar de Campoo-ban. Ez a harmadik gyár elsősorban külföldi piacra gyárt gabonaalapú termékeket.
2015 -ben
Jelenleg éves forgalma meghaladja a 200 millió eurót, és több mint 100 országba exportál mind az öt kontinensen. Termékválasztéka a hagyományos reggeli keksztől, mint például a María és a Tostada, az egészségügyi kekszek teljes skálájáig terjed: teljes kiőrlésű, rosttartalmú, alacsony kalóriatartalmú, bio- és koleszterinmentes, valamint csokis keksz, ostya, szendvics keksz és sütemény stb.
Ennek eredményeként Gullón lefektette az alapot ahhoz, hogy megőrizze szektorvezetői pozícióját. Humán- és műszaki tőkébe való befektetései a 21. századnak megfelelő modern vállalattá teszik. Ezenkívül az Aguilar de Campoo területe iránti elkötelezettsége változatlan maradt, amint azt az új létesítmények és projektek mutatják, amelyekben részt vesz.